Η DIMSTEL χορηγός στο DO-IT-ECO PROJECT

Δημοσιεύθηκε στις 09 January, 2014

Η DIMSTEL χρυσός χορηγός στο καινοτόμο DO-IT-ECO PROJECT.

Η DIMSTEL, η πρότυπη ελληνική βιομηχανία στρωμάτων και προϊόντων ύπνου, με έδρα τα Ιωάννινα, συμμετέχει ως χρυσός χορηγός στο πρωτοποριακό DO-IT-ECO PROJECT στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της. Το DO-IT-ECO PROJECT είναι μια σειρά δράσεων για την οικολογία και τη μόδα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Aephoria.net και το μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την οικολογική και βιώσιμη μόδα, EcoLuxe London.

Στο πλαίσιο των δράσεων, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα "Η μόδα στην εποχή της βιωσιμότητας", όπου ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας, κ. Γεώργιος Παππάς, παρουσίασε τις οικολογικές πρακτικές που ακολουθεί η DIMSTEL στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα, το οικολογικό επιχειρείν αποτελεί βασική φιλοσοφία της εταιρίας, ξεκινώντας από την αυστηρή επιλογή των φυσικών υλικών που χρησιμοποιεί στην παραγωγή των στρωμάτων, την οικολογική πιστοποίηση των υφασμάτων από αναγνωρισμένους διεθνείς οργανισμούς, τους σταθμούς ανακύκλωσης στο χώρο παραγωγής, καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τη μέγιστη αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

Οι δράσεις του DO-IT-ECO PROJECT κορυφώνονται στις 14 Ιανουαρίου 2014 με το πρώτο Eco Fashion Show που πραγματοποιείται στη χώρα μας, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Η Ελλάδα θα είναι η 7η χώρα παγκοσμίως που θα φιλοξενήσει στην πρωτεύουσά της το Eco Fashion Event, συνεχίζοντας μια παράδοση καινοτομίας και δημιουργικότητας μετά το Βανκούβερ, το Βερολίνο, το Λονδίνο, τη Μόσχα, τη Νέα Υόρκη και την Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το DO-IT-ECO PROJECT στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και τον ΣΕΒΕ.