Υλικά

Αλογότριχα

Αλογότριχα

Η αλογότριχα είναι από τη φύση του ένα ανθεκτικό και πολύ ελαστικό υλικό, με ιδιότητες αερισμού.

Μέσω της τριχοειδής δράσης της, τόσο στον πυρήνα όσο και στην επιφάνεια, συμβάλλει στη δημιουργία ενός ξηρού περιβάλλοντος, ρυθμίζοντας άριστα την υγρασία των στρωμάτων.

Βαμβάκι

Βαμβάκι

Το βαμβάκι χαρακτηρίζεται κυρίως για την απαλότητα και τη δυνατότητα αερισμού του.

Οι μακρύτερες ίνες του, το καθιστούν εξαιρετικά ανθεκτικό, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην απορρόφηση της υγρασίας, καθώς διευκολύνει τον αέρα να διαπερνά το στρώμα.

Μαλλί

Μαλλί

Το μαλλί χαρακτηρίζεται για την ιδιότητά του να συγκρατεί την υγρασία έως και 40% του βάρους του, ενώ ως προς την αίσθηση είναι ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, απορροφά την υγρασία, 2 φορές περισσότερο από το βαμβάκι και 30 φορές περισσότερο από τον πολυεστέρα.

Latex

Latex

Το υλικό latex έχει χαρακτηριστεί ως «η τέλεια ισορροπία» ανάμεσα στη φύση και την τεχνολογία.

Προέρχεται από τον χυμό του τροπικού καουτσουκόδεντρου και ως υλικό είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, ενώ διακρίνεται για την ελαστικότητά του, τη δυνατότητα αερισμού του, τον αντιμυκητιακό και αντιβακτηριδιακό του χαρακτήρα και την ανθεκτικότητά του στη σκόνη και τα ακάρεα.

Clima Comfort

Clima Comfort

Το clima comfort είναι ένα φυσικό υλικό, που παράγεται από το ξύλο, προσφέροντας όλες τις ιδιότητες αποβολής της υγρασίας και διατήρησης της θερμοκρασίας σε κανονικά επίπεδα.

Αποτελεί ουσιαστικά έναν φυσικό ρυθμιστή της θερμοκρασίας, καθώς είναι καλός αγωγός της θερμότητας και την διοχετεύει όταν εκείνη συσσωρεύεται σε ένα μόνο μέρος, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει την ιδανική θερμοκρασία για το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Κοκοφοίνικας

Κοκοφοίνικας

Ο ελαστικοποιημένος κοκοφοίνικας, που χρησιμοποιεί η DIMSTEL, είναι ένα φυσικό υλικό, που προέρχεται από τις φυσικές ίνες του φλοιού της καρύδας, ψεκασμένο με latex.

Ο κοκοφοίνικας αποτελεί 100% ανανεώσιμο υλικό. Οι ίνες της καρύδας χαρακτηρίζονται για την σκληρότητα και την ανθεκτικότητά τους.

Celliant

Celliant

Το celliant αποτελεί βασικό υλικό στη σειρά Sports της DIMSTEL, ενώ είναι το πιο διαδεδομένο και τεχνολογικά προηγμένο υλικό παγκοσμίως, που αλληλεπιδρά με το ανθρώπινο σώμα.

Σύμφωνα με αποτελέσματα κλινικών μελετών, προκύπτει αποδεδειγμένα ότι το celliant αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου στους ιστούς και το δέρμα και συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των μυϊκών πόνων, βοηθώντας έτσι στην ισορροπία της θερμοκρασίας του σώματος, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.